יום חמישי, 30 ביוני 2022

הלביבות של סבתא פועה

כוכי שלי אוכלת אוכל מוצק כבר כמה זמן, וכשאני באה לבקר, או בתקופת ההחלמה של הגדולה, כשבאתי לטפל, הייתי מכינה דברים שהיא תוכל לאכול. כוכי, הכוונה. 

אחד הדברים שהיא אכלה מהתחלה בשמחה, הן לביבות בטטה.
באחת הפעמים שהכנתי אצלה בבית, בתקופת ההחלמה, באה לביקור אחת האמהות מהגן ויצא שהיא ובתה התינוקת טעמו מהלביבות. היא כל כך אהבה שביקשה מתכון, אבל אני לא מכינה לפי מתכון אלא לפי תבנית בסיסית על בסיס מה שיש.
אז אמרתי לה מה עשיתי באותו היום. והיא כתבה את המתכון. 

לפני מספר ימים הבת של אותה אמא, חגגה שנה והיא הביאה לגן, את לביבות הבטטה שנחטפו ונטרפו, ורוב האמהות ביקשו מתכון, אז הן נקראות בגן מהיום, הלביבות של סבתא פועה. 
אני שלולית של נחת, אין לתאר.

לביבות בטטה: 

שתי בטטות מבושלות ומעוכות. 
גביע שמנת חמוצה
שתי ביצים
שלוש - ארבע כפות קמח
גבינה צהובה מגורדת כחצי כוס. 
מלח פלפל לפי הטעם. 

ו... זהו. 
אפשר לאפות בתנור, אבל יותר טעים מטוגן 🤷🏽‍♀️

אפשר להחליף שמנת בקוטג', בגבינה לבנה, בלבן או בלי בכלל ( ואז צריך פחות קמח).
אפשר לוותר על הגבינה הצהובה או להחליף אותה בגבינה מלוחה כמו בולגרית או פטה. 
אפשר להחליף בטטה אחת בתפ"א. 
אפשר להעשיר עם שיבולת שועל. 
אםשר להמליח עם מעט רוטב סויה במקום מלח. 

בגדול הבנתם, משחקים עם מה שיש במקרר.
עושים נסיון טיגון ורואים שהלביבה מתגבשת ויציבה. אם לא מוסיפים קצת קמח.

בכל אופן הגרסה הזו היתה אהובה במיוחד והיא זו שמכונה - הלביבות של סבתא פועה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה