יום שבת, 16 בינואר 2021

אוסף מרקים

 כבר שנים לא הכנתי מרק כתום.
זה מצחיק כי הבנות שלי אוהבות ומבקשות שאכין מידי חורף, אבל אני מוצאת סיבות למה לא. חינו סר בעיני וזה קרה בנקודה מאד ספציפית. ומאז הרבה מצקות מרקים התמלאו והתרוקנו  והמרק הזה, עדיין רובצת עליו עננה.

אבל לפני יומיים הקטנה ביקשה שאכין מרק כתום וכיוון שהיא עדיין בחזקת מחלימה מניתוח, אני יותר נוטה להיענות לבקשותיה.
וגם הבטחתי לאחד החברים שלה ושל האמצעית שבא לעזור להוציא מהבית רהיט כבד, מרק על פי בקשתו, והוא אמר תחליטו לבד, תפתיעו אותי.
אז החלטתי להפתיע גם את עצמי ולהכין מרק כתום. ויצא טעים, ממש טעים. לא מבינה למה אני נותנת לדעתו הלא נחשבת של הגמל להשפיע על ההעדפות שלי במרקים, בעיקר כשמדובר במשהו שקרה כל כך , כל כך מזמן.


המרק הכתום הולך ככה:

בצל גדול - חתוך לקוביות, מטגנים עד לשקיפות בסיר גדול.
פלפל צ'ילי' חתוך לעיגולים (בלי הגרעינים)

500 גר' דלעת חתוכה לקוביות
שני גזרים מקולפים חתוכים לעיגולים.
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
תפ"א כנ"ל

מוסיפים את כל הללו לבצל בסיר, מערבבים מידי פעם במשך מספר דקות ומוסיפים מים רותחים כדי כיסוי.
מבשלים כחצי שעה עד להתרככות של הירקות.
מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט את התוכן כולו.
מוסיפים פחית קרם קוקוס.
מתבלים במלח ופלפל וזוה.
המרק מוכן.

לא יודעת מה יש לו לגמל, זה מרק ממש ממש טעים.

וגם אמרתי לו את זה. הכנתי מרק כתום וחשבתי עלייך... אולי אתה צריך לטעום שוב את המרק הזה ולגלות שהוא ממש לא נורא כמו שחשבת?
כן, הוא אמר, אולי....

לא צריך, שלא יטעם.

ומכיוון שסוף סוף חורף ואמור לרדת הרבה גשם בשבוע הקרוב, רשימת מרקים הכרחית לחורף.
אם יש לכם מרקים מדהימים ונפלאים, אנא נדבו מתכונים בתגובות ותבוא עליכם הברכה .


מרק שעועית

בצל גדול - לחתוך ולטגן עד שקיפות
2-3 שיני שום חתוכות או קוביות קפואות של שום בכמות שווה
2-3 גבעולי סלרי לחתוך ולהוסיף לבצל
3-4 גזרים מקולפים וחתוכים לעיגולים - להוסיף לסיר.
2 קופסאות שעועית לבנה ברוטב עגבניות להוסיף לסיר.
אחרי ששופכים את השעועית ממלאים את הקופסאות במים ומוסיפים גם אותם.
1-2 כפות רסק עגבניות להוסיף כנ"ל
מלח ופלפל 
להשאיר לרתוח ברתיחה עדינה כעשרים דקות או עד שהירקות מתרככים.
ו....זהו.

מרק קפושניאק


בצל אחד גדול- קוצצים ומטגנים עד שקיפות.
שני גזרים נאים - לקלף, לחתוך לקוביות ולהוסיף לבצל.
קובית שום קפוא - להסיף לסיר.
קבנוס - בערך 200 גר' לחתוך לעיגולים ולהוסיף לסיר.
לטגן כמה דקות ובנתיים אפשר
לחתוך לקוביות לא גדולות 3-4  - תפוחי אדמה.
להוסיף לסיר ולטגן עוד קצת בזמן שמכינים
ציר מרק - משמונה כוסות מים רותחים ושלוש כפיות ציר מרק בשר של קנור.
מניחים במסננת תוכן של פחית שימורי- כרוב כבוש - שוטפים במים ונותנים לו להגיר את עודפי הנוזלים.
מוסיפים את ציר המרק לסיר
וכשרותח מוסיפים את הכרוב.
מערבבים היטב .
מתבלים בכף גדושה של פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור בכמות נדיבה.
עכשיו הולכים להתעסק בדברים אחרים כחצי שעה.

כשחוזרים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
מכינים רביכה:
מערבבים חמישים גרם חמאה עם שתי כפות קמח בסיר קטן מעל אש
ברגע שהקמח מתאחד עם החמאה , מוזגים שלוש-ארבע מצקות מנוזל המרק ומערבבים היטב.
את הרביכה מוסיפים למרק ומערבבים עד שהמרק מסמיך.

מרק אפונה ונענע


שקית וחצי אפונה קפואה (לא עדינה)
שלוש כוסות מים
מרתיחים יחד למשך כמה דקות

מוציאים מהסיר 2-3 כוסות אפונה ומניחים בצד.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים לסיר חצי חבילת עלי נענע ומבשלים שתיים שלוש דקות.
טוחנים הכל עם בלנדר מוט

מוסיפים לסיר פחית חלב קוקוס ואת האפונה ששמנו בצד
והופ, סיימנו.

מרק פטריות סמיך

מטגנים שני בצלים בינוניים בשמן זית עם חמאה (יחס שלי חצי חצי) 
מוסיפים שלוש שני שום, ותפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
סלסלה אחת של פטריות ירדן חתוכות וסלסלה אחת של פטריות פורטבלו חתוכות ועוד בערך חצי קילו פטריות קפואות.
מוסיפים כפית טימין יבש.
מוסיפים גם שתי כפות קמח מערבבים היטב עד שהכל מיטגן לו ונראה מצופה היטב בקמח משומן. ואז מוסיפים מים כדי כיסוי.
מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה.
טוחנים הכל בבלנדר מוט מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל.
מפנים זמן לאכילה.

כל המרקים האלה ועוד אחרים פורסמו בישראבלוג, אבל נראה לי שהגיע הזמן שיהיו זמינים גם פה.



הדוגמנית לובשת פרה(דה)




אין תגובות:

פרסום תגובה