יום רביעי, 12 בפברואר 2020

צלי בקר נמס

מתכון ששוה לשמור.
אין לי תמונות כי פשוט לא נשאר מה לצלם (בעריכה מאוחרת הוספו תמונות), וזה אומר המון כשמדובר בנתח שנקנה במשקל 1100 ג"ר וחולק בין שלושה אנשים, שניים מהם גברים שלקחו מנה שניה ושלישית.

צלי הבקר  הכי טוב שהכנתי אי פעם וכל כך קל להכין שזה מביך.
קונים נתח כתף שזה נתח מספר חמש. אפשר גם נתח מספר שש, אבל חמש טוב יותר. במתכון המקורי כתוב שאפשר גם נתח אסאדו.  בעקרון כל נתח לבישול ארוך, אבל רצוי שיהיה בו קצת שומן או רקמת חיבור כמו בנתח מספר 5.
מכינים מרינדה של חרדל, דבש, שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס ומעסים לתוך הנתח. מניחים אותו ללילה במקרר (לכל הפחות שעתיים).


אין לי כמויות מדוייקות למרינדה אבל אם אני מנחשת כמויות אז פחות או יותר שתי כפות חרדל, שתי כפות דבש, 3-4 כפות שמן זית, הרבה פלפל שחור גרוס ומלח בערך כפית.


למחרת מחממים תנור ל250 מעלות על פונקצית הגריל. כשחם מכניסים את הנתח עם תבנית מתאימה לעשר דקות מצד אחד ואחר כך צד שני. הוא צריך לצאת שחום. זה צורב ו"סוגר" את הנתח. ובעיני עדיף פי אלף מצריבה על מחבת, גם סגירה טובה יותר וגם לא מתיז על כל הכיריים . Win- Win מושלם.

מנמיכים את חום התנור ל140 מעלות ולוקחים את הזמן להמשך ההכנה, זה נותן לתנור הזדמנות לאבד מעט מהחום ולהיות מוכן לשלב הבא. גם לא נורא שהבשר נח קצת לפני השלב הבא.

מניחים על משטח עבודה יריעה של נייר כסף עבה וטוב (אני נזקקתי לשתיים שלוש יריעות חופפות) עליהן מניחים נייר אפיה שיגן ממגע ישיר של הבשר בנייר הכסף, מניחים על נייר האפיה את הנתח, בודקים שנייר האפיה אכן עוטף אותו ומונע מגע עם נייר הכסף. מוזגים על הנתח את הנוזלים שנשארו מתהליך הצריבה, מפזרים מעליו שיני שום מראש שלם לפחות, כמה ענפי טימין ורוזמרין וסוגרים את נייר האפיה ועליו את נייר הכסף. אם צריך משתמשים בעוד נייר כסף, שיהיה אטום ככל הניתן. הרעיון הוא לייצר תנור קטן אטום שהנתח יאפה התוך הנוזלים והאדים שלו.


מכניסים לתנור שמכוון, כאמור ל140 מעלות לכמה שעות, לפחות ארבע. אני השארתי למשך שש שעות והנתח יצא רך ומתפורר במגע, נמס בפה , בצבע כהה יפיפה, והיה טעים מאד מאד מאד.



כמה מתפורר הוא יצא?
נתתי לגמל מזלג שלוש שינים גדול וסכין חדה כדי שיחתוך לפרוסות והוא הצליח רק לפורר לערימות שאותן העברנו לצלחות.



כמה טעים היה?
מפנה אותכם חזרה לפסקה הראשונה בפוסט , ולכך שאת חצי המנה שנשארה בסוף נתתי לגמל שיכין ממנה את הכריך שעליו פנטז :)
* עריכה מאוחרת 8.4.20, ערב סגר פסח, הכנתי שוב, וצילמתי שיהיה אפשר לראות בעינים  :)
* עוד שינוי מומלץ ביותר, הפעם, במקום לפזור על הנתח את שיני השום, חוררתי אותו עם סכין ותחבתי את שיני השום לתוכו, ואז הכנסתי לצריבה ולאפיה. יצא אפילו יותר טעים.




  • תגובה 1:

    1. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

      And making money online using it is as simple as 1, 2, 3!

      Here's how it works...

      STEP 1. Input into the system what affiliate products you want to push
      STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (it LITERALLY takes 2 minutes)
      STEP 3. See how the affiliate system explode your list and up-sell your affiliate products all by itself!

      Are you ready to start making money?

      Click here to launch the system

      השבמחק