הדבר הראשון שנסה להכין היה שוק טלה, אני חושבת שזה היה סביב פסח. אחרי שנים שבהן סיפר לי על הטלה שהכין למשפחה ואיך כולם ליקקו את האצבעות, ואיך לא נשאר לו כלום, כי בזמן שהוא חתך פרוסות לכולם, הכל נגמר. ממש הופתעתי שהציע להביא דווקא את הנתח היקר והגדול הזה וחיכיתי לטעום ממנו. והוא לא חסך בתיאורים מעוררי תאבון והעלה את רף הציפיות.
ואז הוא הגיע עם שוק טלה שהיה לא מבושל עד הסוף, לא טעים ובגדול בלתי אכיל.
הוא רצה לזרוק הכל לפח בתסכול גדול,אבל הצלחתי לשכנע אותו לקחת הביתה ולבשל בתנור עוד שעתיים לפחות. ואז הוא סיפר לי שהתנור התקלקל והוא ניסה לבשל שוק טלה שלמה בטוסטר אובן... לא פלא שלא הצליח.
אבל כיוון שהקשיב לי, לקח את המתח הביתה והכניס לבישול נוסף וארוך ואמר שהיה טעים מאוד.
בפעם השניה רצה להכין לי פיצה תוצרת בית. זה לא שלא אכלנו פיצות תוצרת בית שאני הכנתי. אכלנו יותר מפעם אחת ונהנינו , אבל הוא לקח את זה לשלב הבא: הכיןשלושה ימים מראש, ראש עיסה ובצק מחמצת.
התפיח, הכין רוטב עגבניות, קנה כמויות של מוצרלה, קנה אבן שמוט(!) מרית מיוחדת לפיצה. טוב שלא קנה טאבון.
כשהגיע אלי, הפך אותי לסו שף ונתן לי להכין כל מיני דברים שדרשו חיתוך וארגון. בזמן שאני חתכתי וארגנתי, הוא לש וחתך את הבצק. רידד אותו, מרח עליו רוטב, פיזר גבינה ותוספות...
הבצק נראה נהדר, אבל הוא לא הצליח להעביר אותו בצורה טוב לתנור, ועיגול אחרי עיגול התקפלו והתקמטו ולא הצליחו להתחיל להראות כמו פיצה. יש כנראה איזה דרך טובה להעביר פיצה לתנור, אבל הוא לא הצליח.
בשלב זה הוא איבד את זה לחלוטין והיה מוכן לשבור את האבן השמוט, את השיש וכל מה שרק היה אפשר ולהעיף הכל לפח.
הצלחתי להרגיע אותו והצלתי את חתיכת הבצק האחרונה שניה לפני שהושלכה לפח, הוצאתי את האבן מהתנור והכנתי פיצה על התבנית הרגילה, יצא מעולה. באמת שהוא עשה בצק מדהים.
אחרי שני הניסיונות האלה, הגמל הודיע שהוא לא מכין יותר אוכל ומבחינתו שנצא לאכול בחוץ כל פעם.
לכן הופתעתי כשאמר שיביא איתו בשר שהכין וביקש שאכין סלט ותפוחי אדמה בתנור שילוו את הבשר.
הוא היה כל כך חסר בטחון שלא האמין לי שהבשר מריח נפלא ושאין צורך להכניס לבישול נוסף. הבשר באמת היה טעים וארוחת הערב היתה מצויינת.
בבוקר גיליתי שהביא איתו, מלבד הבגדים שאיתם רכב על האופנוע, גם בגדים ליציאה, אם נחליט לצאת למסעדה.
בנוהל יום שבת בבוקר, הכנתי לנו ארוחת בוקר פשוטה של חביתה עם פטרוזיליה ובצל, ירקות חתוכים, גבינות שונות וכמה סוגי לחמניות ובייגל שתמיד יש לי במקפיא. והגמל רחץ את הכלים.
הוא מתעקש לרחוץ כלים כשהוא כאן, לא מוכן פשוט לשים במדיח, הוא אומר שאני מבשלת, והחלק שלו זה לעשות כלים.
אחר כך נסע הביתה ואני נשארתי להעביר לבד שבת שקטה שקטה. כמו שאני אוהבת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה