יום שבת, 8 ביוני 2019

בלינצ'ס לשבועות

ממחזרת פוסט מלפני שלוש שנים משלוש סיבות: 
א. שבועות מחר. 
ב. בלינצ'ס זה החיים. 
ג. שכחתי לציין ביצים במתכון, ותיקנתי. 

מאכל שאפשר לומר שהוא מסורתי לאור שורשי ההונגריים, למרות שאני לא יודעת כמה המתכון עבר במשפחה. אלי בכל אופן הוא לא עבר , אבל מצאתי מתכון שהזכיר לי את הבלנצ'ס שאכלתי בילדות.
אולי המתכון לא עבר, אבל לפחות הרעיון והחיבה למאכל הספציפי הזה עברה גם עברה.
ויצא שבסופו של דבר, אין שבועות בלי בלינצ'ס גבינה.

בלילת בלינצס:

כוס וחצי קמח
כוס וחצי חלב (לפעמים צריך להוסיף עוד קצת, הבלילה צריכה להיות דלילה יחסית)
3 ביצים
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
כפית תמצית וניל
שלוש כפות שמן

























מערבבים הכל עם מוט מקל כדי שלא יהיו גושים ונותנים לבלילה לעמוד קצת ולהתאושש מכל המהומה.
בנתיים מכינים את המילוי:

קופסת גבינה לבנה 9%
גרידת חצי לימון
כפית תמצית וניל
2-3 כפות סוכר (תלוי כמה מתוק רוצים)
לא מוסיפים צימוקים. אין שום סיבה להרוס אוכל טעים והגיוני לחלוטין על ידי צימוקים.

מערבבים הכל ומכניסים למקרר שתחכה שם בסבלנות.

מטגנים את הבלינצ'ס:
משמנים קלות מחבת בחמאה, ממש קלות.
מוגזים 3/4 -עד מצקת שלמה של בלילה, תלוי בגודל המצקת.
מטגנים בסבלנות על אש נמוכה משני הצדדים.

























מחכים שהשוליים יזהיבו ויתרוממו קצת לפני שהופכים.
ומוציאים לצלחת שיחכו שם לכל השאר.

























הן מונחות כשהצד המטוגן הראשון, הידוע גם בתור הצד היפה, פניו כלפי מטה, כך שבמילוי וגלול הוא יהיה בחוץ ויהיה - יפה.

























איך מגלגלים: מניחים כף תערובת גבינה על כל בלינצ'ס בקצה הקרוב אליכם.
מקפלים את אותו קצה כלפי פנים.
מקפלים את הצדדים פנימה.
מגלגלים את כל הבלינצ' ומניחים בכלי עד להגשה.

יש שמחממים על ידי טיגון חוזר בחמאה לפני ההגשה, אצלנו נהוג ואוהבים לאכול קר.

חג שבועות שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה